Search
Close this search box.

Naujienos apie naturalų grozį

Natūrali ir ekologiška kosmetika – sveikesnis pasirinkimas jūsų odai ir grožiui

Naturali ir ekologiška kosmetika

Kas yra natūrali ir ekologiška kosmetika?

Natūrali ir ekologiška kosmetika – tai tokia kosmetika, kurioje visi ingredientai arba bent didžioji jų dalis yra neperdirbti ir išgaunami iš natūralių šaltinių. Tai reiškia, kad sudedamosios dalys gaunamos iš augalinių šaltinių, naudojant tinkamus apdorojimo metodus. Be to, norint klasifikuoti produktą kaip natūralų, daugiau kaip 50 proc. jo molekulinės masės turi sudaryti natūralios medžiagos. Tačiau verta pastebėti, kad šis apibrėžimas nesuteikia užtikrinimo dėl to, ar šios natūralios medžiagos buvo išgautos iš ekologiškai auginamų produktų. Be to, ne visada galime būti tikri, kad produktas yra visiškai be sintetinių ar cheminių priedų.

Ekologiškai kosmetikai keliami labai griežti reikalavimai, kuriuos būtina atitikti norint gauti sertifikatą, patvirtinantį, kad produktas atitinka ekologiškos ir natūralios kosmetikos standartus. Šios priemonės turi būti pagamintos iš natūralių, ekologiniuose ūkiuose užaugintų žaliavų, kad būtų išvengta kenksmingų pesticidų ir kitų cheminių medžiagų naudojimo. Be to, ekologiškai kosmetikai turi būti užtikrintas minimalus cheminių reakcijų kiekis siekiant išlaikyti produktų saugumą ir nekenksmingumą vartotojui.

Pakuotėms keliami ypatingi reikalavimai – jos turi būti perdirbamos, prisidedant prie mažesnio aplinkos teršimo ir šiukšlių kiekio. Toks ekologiškas gaminys, kuris atitinka aukštus aplinkos apsaugos standartus, gali būti sertifikuotas ir paženklintas ekologiškos kosmetikos sertifikatu. Pasirinkdami ekologišką kosmetiką su sertifikatu, vartotojai gali būti tikri dėl gaminių kokybės, natūralumo ir aplinkos tvarumo. 

natūrali ir ekologiška kosmetika iš gamtos

Kuo ši kosmetika skiriasi nuo parduotuvėse esančios kosmetikos?

Svarbiausias dalykas, kuo skiriasi natūrali ir ekologiška kosmetika nuo įprastos parduotuvių lentynose esančios kosmetikos yra jų sudėtis. Natūrali kosmetika dažniausiai pasižymi grynais, gaunamais iš gamtos ingredientais. Produktų etiketėse svarbu atkreipti dėmesį į sudėties mažėjimo tvarką – kuo daugiau natūralių medžiagų, tuo arčiau jos sąrašo pradžios. Ekologiškoje kosmetikoje retai rasite sintetinių kvapiklių, dažiklių, konservantų arba mineralinių aliejų, kurie dažnai būna įprastos kosmetikos dalis. Pastebėtina, kad įprastoje kosmetikoje gausu cheminių medžiagų, kurios gali patekti į organizmą ir turėti neigiamą poveikį sveikatai.

Taip pat būtina žinoti, kad ekologiškos kosmetikos produktų sudėtis privalo atitikti aukštus kokybės standartus. Augalų ekstraktai turi būti iš ekologiškai išaugintų augalų, o pačiuose produktuose naudojamos medžiagos turi būti paženklintos kaip sertifikuotos ir saugios naudoti. Be to, daugelis ekologiškos kosmetikos gamintojų deda pastangas naudoti perdirbtą pakuotę, prisidedant prie aplinkos tvarumo.

Kas yra ekologiškos kosmetikos sertifikatas?

Ekologiškos kosmetikos sertifikatas yra svarbus ženklas, kuris rodo, kad produktas buvo atidžiai įvertintas nepriklausomos organizacijos. Ši organizacija tikrina, ar produktas tikrai atitinka ekologinio standarto reikalavimus, užtikrinant, kad visi žingsniai nuo žaliavų gavybos iki gaminimo ir pakuotės atitiktų aukštus aplinkosaugos standartus.

Siekiant atskirti tikrai natūralią ir ekologišką kosmetiką, verta atkreipti dėmesį į ženklus ir sertifikatus. Geriausios ekologiškos kosmetikos gamintojai gali girtis sertifikatais, tokiais kaip ECOCERT, patvirtinančiais jų gaminių natūralumą. Toks ženklas garantuoja, kad produktai atitinka aukštus ekologinius standartus. 

Pasirinkdami natūralią ir ekologišką kosmetiką, ne tik rūpinsitės savo odos sveikata, bet ir prisidėsite prie aplinkos tvarumo. Clochee.lt elektroninėje parduotuvėje siūloma natūrali ir ekologiška kosmetika su patvirtintais sertifikatais, kurie garantuoja gaminių kokybę ir natūralumą. Suteikite pirmenybę natūralumui ir pasirinkite kokybišką ekologišką kosmetiką jau šiandien!

Share :
Facebook
Email
LinkedIn

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Gauk 20% nuolaidą pirmam apsipirkimui

Naudok koda: PIRMASKARTAS20

Naujienos

Domina naujienos apie naturalų grožį ir jos produktus?

Clochee logo

Clochee – natūrali kosmetika, sukurta jūsų odos sveikatai gerinti. Rinkitės natūralius sprendimus ir leiskite savo odai pasimėgauti tikra priežiūra.

Mus rasite
Social media :

©Copyright 2022. All Rights Reserved.Clochee.lt

Scroll to Top